Jdi na obsah Jdi na menu

Jazyky

ČeštinaEnglish

Historie

Šumavský Zadov přivítal v pondělí 20. ledna 1986 účastníky prvního mistrovství republiky. Titul v závodu lyžaře se psem oslavil Václav Kůrka.
 
Václav Kůrka si na Zadově vedl zdatně i v dalších letech. Mistrovství republiky vyhrál ještě dvakrát a dvakrát skončil druhý. Patřil k úspěšným jezdcům i ve třídě půlka. Právem je označován za lyžaře, který byl v závodech s jedním psem ve své době u nás nejlepší.

Československý pohár v roce 1987 získal Vladimír Pechek, který vyhrál závody v Peci a na Zadově.
 
Vladimír Pechek jako první zvítězil dvakrát v pohárové soutěži ve skijöringu. Dvakrát vyhrál i mistrovství republiky, na kterém skončil i dvakrát druhý. Když nevyhrál Kůrka, vyhrál Pechek. A naopak. Zúčastnil se mistrovství republiky i v posledních dvou zimních sezónách.

V roce 1989 se jel ve Vysokém nad Jizerou první dětský závod. Mistrovství republiky na Zadově se prezentovalo rekordní účastí 54 mužů a 12 žen. A ve Třech Studních se ve skijöringu poprvé závodilo dvoukolově. Nadšení prvních vyznavačů psích spřežení u nás přibrzdily špatné sněhové podmínky v dalších letech. V únoru 1991 se na Zadově poprvé závodilo ve skijöringu na středních tratích.

 

 

Zadov 2009

Poslední fotografie

Archiv

Kalendář
<< leden / 2024 >>

Statistiky

Online: 1
Celkem: 40447
Měsíc: 2777
Den: 64